arrow_drop_up arrow_drop_down
5 Tips voor een goed huwelijk
6 maart 2020 

5 Tips voor een goed huwelijk

Geen enkel huwelijk is perfect en dat is wat een huwelijk zo bijzonder maakt. We willen allemaal een sprookjeshuwelijk vol liefde en euforie en dat is ook zeker haalbaar. Daar hoef je alleen je perspectief voor te veranderen én de relatietips die wij met jou delen in deze blogpost kunnen jou hier absoluut bij helpen.

 

1. Communicatie

Klinkt misschien vanzelfsprekend, maar toch is slechte communicatie één van de grootste redenen dat een huwelijk stuk kan lopen. Dat willen we natuurlijk niet. Wees eerlijk en straight met elkaar, communiceer volwassen en met respect, maar zeg gewoon wat er is. Speel geen spelletjes met elkaar vanuit ego. Als je iets dat je dwars zit niet opgooit, kun je er ook niet aan werken. Vaak houden we dingen voor ons, omdat we bang zijn voor confrontatie of omdat we al conclusies trekken (“Mijn partner zal mij toch niet begrijpen hierin.”) Verder is het ook erg belangrijk om positieve dingen te vertellen aan elkaar, in plaats van altijd zeuren over wat niet goed is. 😉 Spreek alles uit, maar denk wel na voordat je spreekt. Subjectieve conclusies kunnen bijvoorbeeld de situatie erger maken dus probeer de situatie objectief te bekijken.

2. Zelfliefde

Elke relatie is een spiegel van de relatie met jezelf. Dat geldt dus ook voor de problemen die zich voordoen in een relatie: dit zijn problemen die eigenlijk in jezelf zitten. Om een relatie te verbeteren, moet je altijd bij jezelf beginnen. Dit kan op hele diepe levels, don’t be scared of diving deep. Durf jezelf op één te zetten, maar doe dit niet vanuit ego. Begrijp dat jouw persoonlijke geluk van belang is in jullie relatie, evenals het persoonlijk geluk van jouw partner. Neem de tijd om jezelf gelukkig te maken. Als jij gelukkig bent, kun jij jouw partner meer bieden en andersom.

3. Focuspunt

Als mens focussen we erg snel op het negatieve. Dat is ook zo in relaties, in het begin heb je een roze bril op, maar daarna lijkt alles opeens veel negatiever te worden. Maar dat licht simpelweg aan jouw perspectief. Als jij focust op het negatieve, krijg je ook het negatieve terug. Alles wordt dan zwaar en moeilijk. Het is de kunst om de focus te houden op het positieve, zoals in het begin. Dan krijg je ook het positieve terug. De liefde dat tussen jullie bestaat is ZO mooi en ZO bijzonder, besef dat meer! Leef meer in jullie liefde in plaats van ieder apart in je brein. Wees wel eerlijk met jezelf, als er negatieve dingen zijn die jou slopen, zoals iemand die niet goed voor jou is romantiseren, moet je dat niet negeren natuurlijk.

4. Humor

Neem jezelf, het leven en je partner niet altijd zo serieus. Maak van een mug geen olifant en zorg voor wat luchtigheid binnen jullie relatie. Volwassen zijn betekent niet dat je je innerlijk kind moet verliezen. Zet je partner eens voor gek (op een goede manier natuurlijk als je ruzie wilt voorkomen, haha), wees jong van geest en lach met en om elkaar.’

5. Probeer de ander niet te veranderen

We willen het allemaal wel eens: onze partner kneden naar ónze ideale versie. Maar dat gaat niet. Iedereen is authentiek dus probeer juist de ander aan te sporen om bij zijn of haar ideale zelf te komen. Accepteer hoe de ander is en spoor je partner aan om dichterbij zichzelf te komen. Je kunt een ander niet veranderen. Is er iets dat jou niet aanstaat? Je kunt jezelf wél veranderen. Misschien is het gewoon tijd voor een nieuw perspectief vanuit jouw kant in plaats dat jouw partner zou moeten veranderen.

Over de schrijver
Ik ben Quincy, Communicatie Manager bij Positive Tone en ik zorg o.a. voor de content die je kunt vinden op onze website en onze socials, zodat jij nóg meer uit jouw bruiloft en huwelijk kunt halen.
Reactie plaatsen