arrow_drop_up arrow_drop_down
Het coronavirus en jouw bruiloft: hoe ga je ermee om?
25 maart 2020 

Het coronavirus en jouw bruiloft: hoe ga je ermee om?

Het coronavirus (covid-19), we kunnen er helaas niet omheen en het gooit flink wat roet in het eten bij geplande bruiloften in deze tijd. Bruiloften moeten verschoven worden, planningen moeten opnieuw worden gemaakt en er ontstaat veel onzekerheid. Wat jij het beste kunt doen in deze situatie, leggen wij je uit in deze blogpost.

1. Blijf rustig

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar in lastige situaties is dit een enorm belangrijke eerste stap: bewust zijn van jouw eigen gedrag en jouw mindset aanscherpen om je hoofd koel te houden in deze situatie. Natuurlijk komen er bepaalde gedachten en emoties naar boven en die mogen er ook absoluut zijn, maar wees dankbaar dat jij straks een veilige bruiloft hebt en dat je niet jouw leven en het leven van anderen hoeft te riskeren. Als jij rustig blijft, heb jij een veel beter overzicht van de situatie en is het veel makkelijker om een nieuw actieplan te bedenken en uit te voeren.

2. Bruiloftverzekering

Zoek goed uit op wat voor manier jouw bruiloft is verzekerd en of deze situatie wordt gedekt door jouw bruidsverzekering. Neem contact op met jouw verzekeraar om te checken waar jij recht op hebt. Niet alle verzekeraars handelen hetzelfde in deze situatie. Misschien valt de schade van het aanpassen van jouw bruiloft wel mee! Stond de huwelijksreis gepland en kan deze nu niet meer doorgaan? Neem ook contact op met je verzekeraar om te kijken wat jouw reisverzekering dekt. Je zou eventueel ook je huwelijksreis kunnen vervangen door een hotelovernachting in een luxe hotel in Nederland, als de situatie dat toelaat. Dan gaan jullie later gewoon met zijn tweetjes naar het buitenland om de huwelijksreis in te halen.

3. Bruiloft verzetten of laten staan?

Valt jullie huidige datum in de risicoperiode en / of in de periode dat evenementen niet door mogen gaan? Dan moeten jullie overwegen om de bruiloft te verzetten. Bedenk samen wat jullie mogelijke nieuwe datum zou kunnen zijn en neem contact op met je gasten en met iedereen waarmee je samenwerkt. Van visagist tot videograaf. Kunnen zij ook met je mee verschuiven? Zo ja, dat is top! Zo niet, dan kunnen jullie zelf bepalen welke datum jullie het prettigst vinden en ga je op zoek naar vervanging voor iedereen die niet mee kan verschuiven. Juist in deze tijd zitten veel mensen zonder werk, ook in de bruidssector, dus de kans is groot dat wanneer je nu iemand benadert om mee samen te werken op jullie bruiloft, dat deze datum nog open staat. Mocht jullie bruiloft nog wel door kunnen gaan, houd er dan wel rekening mee dat jullie misschien vertraging hebben met bijvoorbeeld de levering van de trouwjurk of dat een bepaalde samenwerking niet meer door kan gaan. Neem dus contact op met iedereen om te checken of alles nog vast staat en door kan gaan.

4. Alternatief

Wat je ook kunt doen als jullie bruiloft niet door kan gaan, is trouwen voor de wet. Dan houden jullie het intiem met zijn tweetjes en eventueel de getuigen (neem contact op met jullie gemeente om te bespreken wat mogelijk is). Op deze manier behoud je alsnog jullie trouwdatum. Het feest kunnen jullie dan verschuiven zodat jullie wat later een goed feest kunnen geven waar iedereen veilig met elkaar kan zijn en kan genieten in vreugde.

5. Gaat jullie bruiloft door?

Houd de maatregelen voor evenementen dan goed in de gaten en zorg dat je aan alle maatregelen voldoet. Zorg dat iedereen genoeg zijn handen kan wassen, leg mondkapjes en desinfecterende handgel neer voor je gasten, zorg voor de 1,5 meter afstand tussen iedereen, heb geen fysiek contact met anderen, als jullie samen gaan eten, zorg dan voor voldoende ruimte tussen de stoelen etc. Ook is het slim om de ceremonie wat kleiner te maken, met de mensen die het dichtstbij jou staan. Je kunt dit dan laten filmen door een videograaf en er een mooie edit van laten maken. Die kun je sturen naar iedereen die er niet bij kon zijn. Later geef je dan een groter feest met iedereen en kun je deze video laten zien!

Over de schrijver
Ik ben Quincy, Communicatie Manager bij Positive Tone en ik zorg o.a. voor de content die je kunt vinden op onze website en onze socials, zodat jij nóg meer uit jouw bruiloft en huwelijk kunt halen.
Reactie plaatsen