arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe schrijf je jouw trouwgeloften?
30 maart 2020 

Hoe schrijf je jouw trouwgeloften?

Het schrijven van trouwgeloften lijkt soms moeilijker dan dat het is. Het is een eeuwenoud gebruik en in Nederland komt het steeds vaker voor dat er zelf trouwgeloften worden gemaakt. Door te trouwen ga je een verbintenis aan met elkaar, je vormt een team en daar horen ook geloften bij. Met deze tips maken jullie de geloften sterk en persoonlijk.

 

1. Als eerst is het natuurlijk belangrijk om te overleggen of jullie wel zelf de trouwgeloften willen afleggen of dat jullie het liever hebben dat de trouwambtenaar dit voor jullie verwoord. Jullie gaan een commitment aan met elkaar, dus het is belangrijk dat jullie beiden overal volledig achter staan.

 

2. Oefen eerst op klad en als je de geloften klaar hebt, koop dan een mooie kaart of een mooi boekje om jouw geloften in op te schrijven. Dan kunnen jullie de geloften een mooi plekje in huis geven, zodat jullie er altijd aan herinnerd blijven.

 

3. Maak de geloften niet te lang, met zo’n 10 regels heb je al een uitgebreide geloften.

 

4. Blijf dichtbij jezelf en maak korte, duidelijke zinnen.

 

5. Schrijf op wat jij jouw partner wilt beloven. Dat je er altijd voor hem / haar zal zijn, dat je altijd vecht voor elkaar tot het uiterste, maar ook dat je elke week zijn / haar favoriete gerecht zal koken of je best doet om niet te veel te zeuren. Je mag er ook zeker wat humor in verwerken als dat bij je past.

 

6. Sluit je geloften af met een mooie, liefdevolle zin die bij jullie past. Bijvoorbeeld “Ik ben trots op ons en ik kijk er naar uit om samen te groeien naar de beste versie van onszelf.”

 

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van geloften:
1. Ik beloof je dat ik nooit jouw vertrouwen zal schenden en altijd eerlijk tegen je ben.
2. Ik beloof je altijd te behandelen als de mooiste persoon op aarde, want dat ben jij voor mij.
3. Ik beloof je altijd mijn best te doen een goede ouder te zijn voor onze kinderen.
4. Ik beloof je nooit te stoppen met mijn dromen te volgen en dat jou ook niet laat doen.
5. Ik beloof je dat ik altijd aan mezelf blijf werken, zodat ik de beste versie van mezelf kan zijn voor jou en ons huwelijk.

Over de schrijver
Ik ben Quincy, Communicatie Manager bij Positive Tone en ik zorg o.a. voor de content die je kunt vinden op onze website en onze socials, zodat jij nóg meer uit jouw bruiloft en huwelijk kunt halen.
Reactie plaatsen