arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Positive Tone

"Onze positieve instelling zorgt van begin tot eind voor een glimlach op ieders gezicht"

Onze Missie

Wij maken trouwfilms en streven daarmee naar de ultieme herbeleving van jullie trouwdag. Dat doen wij met passie en aandacht voor details. Met onze 12 jaar filmervaring in verschillende velden (bedrijfsfilms, aftermovies voor grote evenementen, videoclips, speelfilms, YouTube video's en natuurlijk trouwfilms) geven wij jullie een unieke trouwvideo naar wens. Wij luisteren namelijk goed naar jullie wensen, zodat jullie precies de trouwvideo krijgen die jullie willen. Van romantische, cinematische film tot een krachtige, strakke film zonder poespas. Met onze jonge, frisse blik weten wij er altijd een creatieve, professionele trouwfilm vol emotie van te maken. Onze positieve instelling zorgt van begin tot eind voor een glimlach op ieders gezicht, zodat we met zijn allen een leuke tijd hebben.

Nino Hogenkamp - Oprichter

Nino Hogenkamp (02-09-1995) is al jaren bezig met videografie. Toen hij in groep acht zat heeft hij een jaar lang gespaard om zijn eerste computer te kunnen kopen. Zodra de computer binnen was, ontdekte hij dat er een filmbewerkingsprogramma op stond. "Mijn ouders hebben mij sindsdien wekenlang niet meer gezien. Hele dagen was ik bezig met het downloaden van video's van het internet om er vervolgens mijn eigen films van te monteren." Nino wilde meer en besloot vervolgens ook zijn eerste filmcamera aan te schaffen. Dat betekende non-stop filmen: álles werd vastgelegd met zijn camera.


"YouTube begon net een beetje bekend te worden in Nederland en ik besloot daarop al mijn video's te plaatsen. Dit waren vooral comedy sketches en video blogs (wat we tegenwoordig 'vloggen' noemen, haha). Omdat ik één van de eersten was in Nederland die actief gebruikmaakte van YouTube, kreeg ik flink wat kijkers. Dat viel op bij bedrijven, artiesten en stichtingen, waardoor ik opeens enorm veel aanvragen binnenkreeg en betaald kreeg om video's voor hen te maken. Dit is waar alles begon, op dit moment was ik nog maar 14 jaar! Ik ben hiermee doorgegaan en ben uiteindelijk naar de filmschool gegaan. Mijn buitenschoolse opdrachten en school waren erg moeilijk te combineren samen en al snel besefte ik dat ik het liefst full time ondernemer wilde worden."


Dat is zeker gelukt. Op 17-jarige leeftijd startte Nino officieel zijn eigen bedrijf. Positive Tone was geboren. "Mijn ouders moesten nog mee om te tekenen, haha! Ik heb mijn school nog wel succesvol afgemaakt, omdat ik van mening ben dat een vervolgopleiding goed is voor je persoonlijke ontwikkeling. Na mijn studie ben ik gaan onderzoeken waar ik écht gelukkig van word. Zo ben ik artiestenmanagement gaan doen voor verschillende artiesten en ben ik een platenlabel gestart, maar uiteindelijk kwam ik altijd weer terug bij het filmen. Dit is waar mijn hart ligt. Ik heb bedrijfsvideo's gemaakt, filmde voor grote artiesten, maakte aftermovies voor grote evenementen, werkte met bn'ers en maakte speelfilms. Én ik ontdekte iets nieuws: trouwfilms."


"In 2016 filmde ik mijn eerste bruiloft. En wauw, wat was dat speciaal om te doen! De mooiste dag uit iemands leven mogen filmen is erg bijzonder. De emoties, de liefde, de vreugde, de tranen. Het is bijzonder om onderdeel uit te mogen maken van iets zo intiems en speciaals. Ik heb natuurlijk al enorm veel filmervaring op verschillende gebieden en daardoor sluiten mijn kwaliteiten enorm goed aan op trouwfilms. Ik weet namelijk hoe ik emotie moet toevoegen aan een video, door op het juiste moment een shot in beeld te brengen en daaronder de juiste muziek te monteren. Dit is dan ook waarmee ik ben doorgegaan. De dankbaarheid die ik terug krijg als een bruidspaar hun bruidsfilm ontvangt is goud waard. Mensen die naar me toe komen om te vertellen met de breedste glimlach op hun gezicht, dat ze zó erg hebben genoten van de herbeleving van hun trouwdag, dat is waar ik het voor doe.

Meet the team!

"Communication is key en daarom zorg ik ervoor dat onze website en social media kanalen op en top zijn zodat jij álles kunt zien en lezen wat jij van ons wilt weten. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Dan is de kans groot dat wij elkaar spreken, want ik houd me ook bezig met de klantenservice. :-)"

Quincy Vogelsangs - Communicatie Manager
"Ik versterk Nino tijdens de draaidagen, zodat we de mooiste foto's en video's kunnen leveren. Samen zorgen we ervoor dat alle waardevolle momenten en details worden vastgelegd met jullie mooiste herinneringen. Teamwork makes the dream work, zeggen ze altijd!"
Floris van Bergen - Fotograaf en versterking van Nino

"Positive Tone organiseert ook fotografie evenementen. Ik houd me bezig met het plannen en organiseren van deze evenementen. Ook ben ik hiervan de contactpersoon. Ik hoop je snel te zien! ;-)"

Luna Markerink - Planner
"Jarenlang fotografeerde ik de meest sprookjesachtige bruiloften en bruidsparen in Griekenland. Onlangs ben ik verhuisd naar Nederland, hierbij heb ik mijn sprookjesachtige stijl meegenomen. Ik kijk er naar uit om jouw bruiloft te fotograferen!"
Petia Stoyanova - Fotografe
"Mijn droom is om filmmaker te worden! Tijdens mijn stage bij Positive Tone werk ik aan het schrijven van een script, film ik de mooiste beelden en bewerk ze tot een prachtig eindresultaat." 
Audrey Verwoert - Film Stagiaire