arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat kost trouwen?
24 april 2020 

Wat kost trouwen?

Één van de eerste vragen die te binnen schiet bij mensen die willen of gaan trouwen, is het kostenplaatje. Hoeveel kost het nu werkelijk om te trouwen?

 

Het kostenplaatje

Het kostenplaatje is natuurlijk een belangrijke factor. Laten we meteen met de deur in huis vallen: het kan best prijzig zijn. Natuurlijk is elke bruiloft uniek en daarom heb je zelf in de hand hoeveel je er aan kwijt bent. De belangrijkste factoren waar bruidsparen niet snel op besparen zijn de trouwlocatie, de trouwjurk, de huwelijksreis, de ringen en de fotograaf en videograaf. Je moet onthouden dat je, als het goed is, maar één keer trouwt. Jullie bruiloft hoort één van de mooiste dagen van jullie leven te zijn en dat betekent dat jullie ook volop moeten genieten van deze mooie dag. Wij raden je daarom aan om vooral voor je dromen te gaan en er goed voor te sparen. Je doet het maar één keer, dus dan kan je het beter maar goed doen.

Gemiddelde prijs

De gemiddelde prijs van een bruiloft ligt rond de €15.000,-. Maar je hebt er natuurlijk zelf ook invloed op. Een grote bruiloft met 300 gasten is bijvoorbeeld een stuk prijziger dan een intieme bruiloft met 50 gasten. Bespreek daarom goed met elkaar hoe jullie de dag voor je zien en of je het groot wilt hebben of juist intiem. Met een kleinere bruiloft kun je bijvoorbeeld wat meer uitpakken met de locatie, trouwjurk, fotograaf en videograaf. Bedenk waar je prioriteiten liggen.

Dit zijn de prioriteiten voor de meeste bruidsparen:

– De locatie: je wilt trouwen op een plek waar jullie je goed voelen.
– De trouwkleding: jullie moeten je goed voelen in de kleding die je die dag draagt. Al zijn er tegenwoordig ook genoeg vrouwen die trouwen in een prachtige witte jurk van een online webshop. Een trouwjurk hoeft dus niet per se super duur te zijn als je niet per se in een ‘echte’ trouwjurk wilt trouwen. Het gaat erom dat jij je er goed in voelt.
– Trouwfotograaf en trouwvideograaf: het enige wat je overhoudt aan de bruiloft zijn herinneringen en met een combinatie van foto en prachtige bewegende beelden houden jullie er iets tastbaars aan over, zodat je deze mooie dag altijd weer kunt herbeleven.
– De trouwring: voor de één is het heel belangrijk, de ander maakt het niet zo veel uit of het een luxe ring is. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de kwaliteit goed is, want het is de bedoeling om deze ring de rest van je leven te dragen.

Verdere kosten

– Als jullie de prioriteiten hebben bepaald, kunnen jullie alles gaan invullen en ook de verdere kosten bepalen.
– Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een luxe catering, maar een gezellige barbecue brengt ook veel sfeer met zich mee.
– Misschien hoeven jullie niet zozeer een dj of een live band, maar vinden jullie het net zo leuk om zelf een afspeellijst in Spotify te creëren en vragen jullie een vriend of familielid om de muziek in de gaten te houden.
– Kennen jullie iemand met een mooie auto of een ander bijzonder voertuig? Dan hoeft er ook niet veel geld besteed te worden aan het huren van een auto.
– Je kunt ook zelf je make-up te doen als je dat fijn vindt en oefen je gewoon van tevoren met YouTube tutorials jouw eigen bruidslook.
– Vinden jullie een uitgebreide bruidstaart niet zo belangrijk? Jullie kunnen kiezen voor bruidscupcakes (en inspiratie vind je hier).
– Een luxe kuuroord als huwelijksreis is niet noodzakelijk. Het kan net zo fijn zijn om een weekendje in een mooi huisje in het Nederlandse bos samen tot rust te komen.

Zo zie je maar dat er overal oplossingen voor zijn, maar bepaal goed wat jullie prioriteiten zijn en bespaar daar niet op. Je wilt natuurlijk de mooiste dag van jullie leven ervaren en deze nooit meer vergeten (letterlijk, met behulp van een professionele fotograaf en videograaf).

Waarom zou je niet besparen op een fotograaf en videograaf?

Zoals we net al zeiden: het enige dat je overhoudt aan je bruiloft zijn je herinneringen. We weten allemaal dat herinneringen na een tijdje vervagen. Daarbij krijg je láng niet alles mee op je eigen bruiloft. Door de spanningen en extase bijvoorbeeld, maar zeker ook omdat er gewoon zó veel gebeurt op een dag. Wist je dat de meeste bruidsparen zich lang niet alles voor de dag kunnen halen als je hen vraagt de bruiloft van begint tot eind te vertellen?

Bij trouwfoto’s en vooral bij een trouwfilm krijg je een compleet overzicht van de dag, met de allermooiste beelden. Professionele trouwfotografen en trouwvideografen weten namelijk precies wat ze doen en zijn super scherp, waardoor ze altijd op het juiste moment de beelden maken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er een hoogtepunt of detail wordt vergeten, want zij zien alles. Als je het zou overlaten aan een vriend of familielid, zal jij lang niet alle hoogtepunten en details terug zien.

Daarbij weet een professionele fotograaf en videograaf precies hoe zij emotie in de beelden terugbrengen, zodat jij meteen de bruiloft opnieuw beleefd als je er naar kijkt. Ook zorgen zij ervoor dat jullie altijd goed op beeld staan. Je wilt natuurlijk niet beelden terugkrijgen waar jullie ongemakkelijk of zelfs slecht staan. Het moet een plezier zijn om terug te kijken en geen ‘Oef…’ Wat ook super leuk is bij een trouwfilm en trouwfoto’s, is dat je een kijkje krijgt in de voorbereidingen van elkaar. Normaal gesproken ziet het bruidspaar elkaar niet tijdens het klaarmaken voor de bruiloft. Met een trouwfilm kun je precies zien hoe het bij de ander is verlopen en hoe de status van de zenuwen was, haha.

Je krijgt vaak een trouwclip van ongeveer 5 tot 10 minuten met alle hoogtepunten, zodat het leuk is om naar te kijken. Deze clip kun je ook heel makkelijk doorsturen naar vrienden en familieleden zodat zij het ook terug kunnen kijken. Misschien heb je een familielid dat ziek is en niet bij de bruiloft kon zijn, op deze manier ziet hij of zij jullie alsnog trouwen! Overigens kun je deze clip ook makkelijk delen via social media, zodat je jullie bruiloft aan al je Facebookvrienden kunt laten zien, leuk toch! Verder kun je er voor kiezen om het overige beeldmateriaal van de rest van de dag ook te ontvangen, zodat je deze los kunt bekijken en echt de gehele dag opnieuw kunt beleven.

Als je werkt met professionals kun je altijd al je wensen bespreken. Wij maken bijvoorbeeld alles op maat, precies naar jullie wensen. Je kunt de stijl bespreken, kleuren, maar ook extra toevoegingen zoals drone shots en geluidsopnamen (zoals de lieve speech van je moeder) die onder de video gemonteerd kunnen worden.

Gemiddeld Kostenplaatje voor je bruiloft:

– Bruidstaart (gemiddelde prijs voor 50 personen) € 333,-
– Bruidsboeket (gemiddelde prijs) € 94,-
– Bruidsmake-up (gemiddeld inclusief proefmake-up) € 169,-
– Bruidskapsel (gemiddeld inclusief proefkapsel) € 212,-
– Diner (gemiddelde prijs voor 50 gasten) € 1.209,-
– Locatie voor de ceremonie (gemiddelde, minimale prijs o.b.v. 50 gasten) € 536,-
– Receptie inclusief zaalhuur (gemiddelde, minimale prijs o.b.v. 50 gasten) € 911,-
– Feest (4 uur) inclusief drank en zaalhuur (gemiddelde, minimale prijs o.b.v. 50 gasten) € 1.724,-
– Fotograaf (gemiddelde prijs voor 8 uur) € 1.379,-
– Videograaf (gemiddelde prijs voor 8 uur) € 1.379,-
– Huwelijksnacht (gemiddelde prijs inclusief ontbijt) € 313,-
– Huwelijksreis (gemiddeld) € 2.500,-
– Trouwjurk (gemiddelde, minimale prijs exclusief accessoires en vermaken) € 1.405,-
– Trouwpak (gemiddelde, minimale prijs exclusief accessoires en vermaken) € 975,-
– Kleding bruidskinderen (gemiddelde, minimale prijs exclusief vermaken) € 150,-
– Muziek trouwfeest (gemiddelde prijs voor 4 uur inclusief apparatuur) € 1.263,-
– Trouwambtenaar (gemiddelde, minimale prijs voor de huwelijksvoltrekking) € 720,-
– Trouwringen (gemiddelde, minimale prijs) € 794,- per paar
– Huwelijksbedankjes (gemiddelde prijs o.b.v. 50 gasten) € 250,-
– Trouwauto (gemiddelde prijs voor 4 uur, exclusief kilometerheffing) € 356,-
– Trouwkaarten (gemiddelde prijs voor 50 stuks) € 158,-
Bron

Over de schrijver
Ik ben Quincy, Communicatie Manager bij Positive Tone en ik zorg o.a. voor de content die je kunt vinden op onze website en onze socials, zodat jij nóg meer uit jouw bruiloft en huwelijk kunt halen.
Reactie plaatsen